DIY控

(Week 27) – DIY BB用品大曬冷

今日27週喇~ Un家正式齊人準備過聖誕節,奶奶親手織咗好多BB用品比小白白,全部都好靚!作為媽媽嘅我其實都唔執輸,整咗一件包被+一隻玩具熊比小白白,當然手工無奶奶嗰啲咁好啦!哈哈!

先睇吓Un太整嘅:

Un太做的玩具熊(成功版)

Un太做的玩具熊(失敗版,好醜!)

玩具熊只要跟足步驟其實唔難整,只係Un太多年無做女工,所以先失敗咗一次。

玩具熊的紙版在此:http://sewtoy.com/free-toy-sewing-pattern/how-to-sew-quickly-a-lovable-little-soft-baby-teddy-bear/

Un太做的嬰兒包被(先叫Lotso做住model示範下)

好,再黎睇吓奶奶整嘅:

右上角紅色嗰件背心冷衫同Un生當年着嘅一樣架!

奶奶做的完全係另一個層次XD

 【Main Blog: https://educatemybaby.com/ 】
(電郵:nataliepuipui@gmail.com)
(Facebook: Un太的Blog)
(微博: NatalieUn)
(Instagram: @natalie_cyp)

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

w

連結到 %s